StatsOnWeb

Invloed mobieltje op groei kinderbrein, waar gaat het over!

We lijken er allemaal niets van aan te trekken terwijl ik, vooral in de wandelgangen, er toch regelmatig discussies over hoor, verhitte discussies soms zelfs. Zou al die straling nou wel of niet slecht zijn of op zijn minst een invloed hebben. En we willen allemaal steeds meer draadloos, maar wat doet al die extra straling met ons, ons lichaam, onze energie en natuurlijk onze brein!

Hier zijn vele meningen over, maar wat mij altijd opvalt is dat er eigenlijk maar verdomd weinig echt gedegen onderzoek naar is. Onderzoek van het type, we zijn sceptisch omdat we liever uit gaan van het feit dat het wellicht meer invloed heeft dan we denken, maar vooral dan we nu kunnen meten. aan de veilige kant van het geheel zitten, om het zo maar te zeggen.

Ik ben zelf net zo schuldig aan het ‘laks’ hier mee omgaan, er liggen allerlei digitale stoorzenders naast mijn bed, op mijn bureau, in de woonkamer, noem het maar op. Slaap ik er slechter door, krijg ik er vaker of erger hoofdpijn door, ik geloof het niet, maar zou ik het zo sterk en zo snel merken, dat is dan de vraag! Dus ik ben blij met het volgende:

Er komt een nieuw onderzoek naar de invloed van mobieltjes en andere draadloze apparaten op de ontwikkeling van kinderhersenen.

Britse onderzoekers aan het Centrum voor Milieu en Gezondheid van het Imperial College in Londen beginnen aan een grote studie op dat gebied.

Lees meer

rss
Categories: News, Thoughts

Comments are closed.