StatsOnWeb

Helaas voor Essent, dat ze in dit geval dienen als voorbeeld, maar het feit dat bedrijven toezeggen het Bel-me-niet register te gebruiken en het toch niet doen is vele, inclusief ikzelf, al lang een doorn in het oog.

Ontelbare malen wordt ik, vaak bewust op voor mij irritante tijdstippen, lastig gevallen met het zoveelste energie bedrijf, verzekeringen verkopende persoon, etc. Ik geef vaak aan dat ik hier al bewuste keuzes in heb gemaakt en vaak heeft dit tot gevolg dat de persoon aan de andere kant van de lijn, waarschijnlijk gewoon hardwerkende call-center medewerkers, wat onvriendelijk of zelfs pissig vragen of ik dan geen betere deal wil hebben. 9 van de 10 keer weten zij helemaal niet of ze me dat zelfs zoude kunnen bieden, want ik geloof nog steeds niet in het feit dat een betere deal alleen maar met de hoogte van de financiële aderlating te maken heeft. Verre van dat zelfs. Maar ok, wellicht ben ik daar wat uniek in, ik hoop het echter niet.

Anyway, nadat ik duidelijk gemaakt heb dat ik toch echt geen interesse heb en het gesprek toch echt wens te beëindigen kan ik van geluk spreken als ze me zo ook laten gaan. Uiteindelijk lukt dat (meestal ;-)) wel. Dan krijg ik vaak nog het bericht dat ze je zullen doorverbinden naar het bel-me-niet register. Ik schiet dan meestal enigszins uit mijn slof, want zij zelf zijn namelijk 1 van de partijen die daar schijnbaar niks mee doen anders zouden ze me al niet gebeld hebben! Ik sta namelijk al jaaaaaren in het bel-me-niet register en toch bellen ze me.

Vandaar dat ik het jammer vind voor Essent dat zij degene zijn die als voorbeeld moeten dienen, zij zijn uiteindelijk lang niet de enigen die zich aan deze zonde wagen, maar het feit dat er paal en perk aan gesteld wordt kan ik alleen maar toejuichen.

Tip:
Beste bedrijven.
Als jullie mensen gaan bellen die aangeven niet gebeld te willen worden, verwacht dan ook dat je wellicht wat minder vriendelijk bejegend wordt. De kans dat je daadwerkelijk iets zult slijten is niet zo heel groot, en van hen die er dan toch ‘in trappen’ is maar de vraag of het de klanten zijn die je wil hebben daar ze dan toch vaak met een minder goed gevoel achter blijven. Vaak worden de verhalen over het ‘er toch weer ingetrapt zijn’ namelijk veelvuldig verteld inclusief de bedrijfsnaam van de boosdoener. Wellicht een goede les om dit niet mee te gaan doen?
Ik hoop het, met heel mijn hart. Kan ik eindelijk ook weer eens de telefoon op gaan nemen als er met een anoniem nummer gebeld wordt! 😉

________

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft energiebedrijf Essent beboet voor het overtreden van de telemarketingregels. Essent Retail Energie B.V. heeft grote aantallen consumenten gebeld met een commercieel aanbod. Essent heeft verzuimd adressen uit het belbestand te verwijderen van consumenten die stonden ingeschreven bij het Bel-me-niet Register. Anita Vegter, bestuurslid ACM: “Veel consumenten kiezen ervoor zich in te schrijven bij het Bel-me-niet Register, omdat zij niet ongevraagd gebeld willen worden. Als zij dan tóch worden gebeld, ondermijnt dit het doel van het register: het verminderen van de consumentenirritatie over ongevraagde telemarketing.” Daarom heeft ACM Essent boetes opgelegd van in totaal EUR 47.500.

Klachten bij ConsuWijzer

Het onderzoek is gestart onder andere …

Lees de rest van het artikel bij Autoriteit Consument & Markt

 

rss
Categories: Business, News

Comments are closed.